Een geschiedenis met jaren ervaring

In 1959 naam Etienne Van Ceulebroeck de beslissing om voortaan als zelfstandige door het leven te gaan. Voordien had hij enkele jaren op een boerderij gewerkt maar aangezien enkele loonwerkers in de streek hun activiteiten stopzette, leek het een verstandige beslissing.

De eerste machine wat werd aangekocht, was een stationaire dorsmachine van het merk Claes. Deze werd gefabriceerd in de werkhuizen van Claes te Zedelgem. Op de afbeeldingen is Etienne Van Ceulebroeck te zien met op de achtergrond deze stationaire dorsmachine.

Begin jaren zestig zijn de activiteiten van deze jonge onderneming reeds sterk uitgebreid. Daarom word er een zelfrijdende maaidorser aangekocht, de Claes M103.

Doorheen de jaren komen er steeds werktuigen bij, waardoor handen te kort komen. De oplossing voor dit probleem is echter niet ver te vinden. Etienne Van Ceulebroeck schakelt de hulp van zijn twee zonen, Luc en Marc in. Er kon voortaan gesproken worden over het familiebedrijf Van Ceulebroeck dat alle werkzaamheden uitvoerde dat huidige moderne loonwerkers verrichten.

Voor oogstmachines en balenpersen wordt er zonder enige twijfel gekozen voor het merk Sperry New Holland, wat later nog veranderd in Ford New Holland NV. Voor andere activiteiten wordt er zelfs gekozen voor de eigen ontwikkeling van machines. Hierbij wordt de basis gelegd voor een uitgebreide kennis binnen de agrarische wereld en wordt deze niet enkel beperkt tot de verkoop van machines maar eens te meer belangerijk, de dienst na verkoop ervan.

In 1995 neemt Etienne de beslissing om het werk voortaan volledig over te laten aan zijn twee zonen. Het bedrijf is zich doorheen te jaren steeds meer gaan concentreren op de verkoop van New Holland landbouwmachines en onderdelen. Hierdoor wordt er volledig nieuwe vestiging gebouwd met een ruim magazijn en moderne werkplaats. Dit met het oog om de reeds aanwezige klanten van een betere en snellere service en nieuwe klanten aan te trekken.

Het familiebedrijf dat zijn oorsprong kent in de jaren vijftig wordt een onderneming. Een zeer uitgebreid magazijn en de service na verkoop nemen de bovenhand op de loonwerkersactiviteiten. Doordat Luc en Marc willen verhinderen dat de resterende loonwerken een negatieve invloed zouden veroorzaken op de service als New Holland dealer, besluiten ze in 2008 om na 49 jaar het loonwerkbedrijf te verkopen.

Hierdoor wordt er tijd vrijgemaakt om de verkoop van New Holland tractoren op te drijven en klanten een nog betere service te garanderen. Van deze sercive kunnen onze klanten blijven genieten in de toekomst aangezien in 2012 de zoon van Luc Van Ceulebroeck mee in de onderneming stapt. Dit resulteert in het ondermeer uitbreiden van de aangeboden diensten. U kan voortaan niet alleen beroep doen op deze onderneming voor producten binnen het New Holland Agriculture gamma, daarenboven kan bij Landbouwmachines Van Ceulebroeck terecht voor de aankoop van Rabe-Gb grondwerktuigen,Delvano landbouwspuiten, Dezeure Contruction transportmogelijkheden, Adler arbeidsmachines; Perfect maaiers, New Holland Light Industrial machines, Vandaele Konstructie machines alsook Atelier Robert producten.

Hierdoor krijgt u de garantie dat u bij aankoop van een New Holland Agriculture landbouwmachines bij Bvba Landbouwmachines Van Ceulebroeck nog jaren kan genieten van kwalitatieve en efficiënte service, onderdelen en verkoop.

Jobs
Sluit

Flashbericht